sâmbătă, 27 februarie 2016

Cartofi cu brânză de oaie la cuptor

Ingrediente:
1 kg. cartofi
200 g. brânză de oaie
2 ouă
4 linguri smântână
100 g. cașcaval
20 g. unt
sare, piper
câteva fire de pătrunjel verde

Mod de preparare:


Cartofii se curăță, se spală și se fierb întregi în apă cu sare. După ce s-au fiert îi tăiem felii potrivit de subțiri. Într-un vas omogenizăm ouăle cu sare, piper și smântână. Brânza se mărunțește cu ajutorul unei furculițe sau se dă pe răzătoare. Într-un vas de yena uns cu unt se așează un strat de cartofi, apoi se presară brânza, iar strat de cartofi, apoi unul de brânză și unul de cartofi (în total 3 straturi de cartofi și 2 straturi de brânză). Deasupra adăugăm compoziția de smântână și presărăm cașcavalul dat pe răzătoarea mare. Tava se dă la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu. Se servesc calzi presărați cu pătrunjel verde tocat.



Poftă bună!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu