miercuri, 30 martie 2016

Ciorbă rădăuțeană

Ingrediente:
700 g carne de pui
2 cepe
2 morcovi (unul se pune la fiert și unul se călește)
1 rădăcină de pătrunjel
1 păstârnac
1 ardei
3-4 căței de usturoi
20-30 ml oțet
300 ml smântână
3-4 gălbenușuri de ou
pătrunjel verde, sare, piper, fulgi de chilli

Mod de preparare:


Prima dată se opărește carnea și se spală sub jet de apă rece. Carnea se pune apoi în 2,5 litri de apă rece pe foc împreună cu legumele curățate, lăsate întregi și un praf de sare. Vasul se acoperă și se lasă la fiert pentru 40 de minute. Scoatem legumele și carnea, iar supa o trecem prin strecurătoare. Curățăm oala, o punem înapoi pe foc cu 2 linguri de ulei și călim 3-4 minute cel de-al doilea morcov dat pe răzătoare. Adăugăm supa, acoperim vasul și mai lăsăm 10 minute să fiarbă. Potrivim gustul de sare, piper și dăm oala de pe foc. Se curăță carnea de pe os, se îndepărtează pielea și se mărunțește cu mâna sau cu ajutorul unui cuțit. Separat, într-un bol de sticlă încăpător amestecăm gălbenușurile cu smântâna și adăugăm pe rând câte un polonic din supă mestecând cu ajutorul unui tel pentru omogenizare. Procedăm așa cu jumătate din cantitatea de supă până compoziția de smântână și ouă ajunge la temperatura supei (evităm astfel că smântâna să se brânzească, iar supa să capete un aspect neplăcut), apoi turnăm amestecul de smântână în oală. Așezăm din nou oala pe foc, adăugăm carnea, usturoiul dat prin presă, oțetul și lăsăm până ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul, adăugăm pătrunjel verde tocat, câțiva fulgi de chilli și ciorba este gata. Se servește caldă cu ardei iute. 




Poftă bună!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu