luni, 28 martie 2016

Covrigi de casă

 Ingrediente:
- 750 g făină
- 450 ml lapte călduț
- 80 g unt topit
- 40 g drojdie proaspătă
- 2 lingurițe zahăr
- sare
- 1 ou
- semințe de susan, chimen, in
Mod de preparare:


Drojdia se pune la înmuiat în puțin lapte călduț și 2 lingurițe de zahăr. Într-un bol se pune făina și în mijlocul acesteia se toarnă laptele călduț, untul topit și răcit, apoi drojdia și sarea. Se amestecă întâi cu o spatulă și apoi se frământă energic cu mâna până obținem un aluat care nu se lipește de mâini. Aluatul obținut se lasă la dospit pentru cca 60 minute. Cât aluatul stă la dospit este bine ca bolul să fie acoperit cu o folie și un prosop de bucătărie. După ce a crescut aluatul se împarte în 6 părți egale, apoi fiecare în alte 4 părți, astfel încât să obținem în total 24 de biluțe de aluat din care formăm 24 de covrigi. Covrigii se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou și se presară peste ei semințe de susan, in și chimen. Tava se dă la cuptor, la foc mediu pentru 25-30 de minute până când covrigii se rumenesc frumos deasupra. Sunt crocanți la exterior și fragezi la interior.





Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu