luni, 28 martie 2016

Prăjitură intercontinental

Ingrediente:

Blaturi:
12 albusuri
12 linguri de zahăr
12 linguri de nucă măcinată
6 linguri de făină





Mod de preparare:
Se împart în trei părți egale ingredientele de mai sus și se coc în total trei blaturi. La fiecare blat se bat albușurile spumă, apoi se adaugă zahărul și se mai mixează un pic până spuma devine sticloasă. Se adaugă nuca amestecată cu făina și se mestecă cu o spatulă de sus în jos până se încorporează. Compoziția se așează într-o tavă de 25x38 tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu (până se rumenește ușor deasupra).

Cremă:
12 gălbenușuri
650 ml lapte
1 cană de zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
3 linguri amidon alimentar
250 g unt
1 esență de vanilie
30 g nucă de cocos
50 g stafide
30 g ciocolată (55% cacao) răzuită

Mod de preparare:
Se freacă gălbenușurile împreună cu zahărul și cele două pliculețe de zahăr vanilat. Se adaugă amidonul și se așează vasul pe foc mic turnând în fir subțire și laptele, mestecând în continuu. Se ține vasul pe foc până crema se îngroașă (are consistența unei budinci). Untul la temperatura camerei se bate spumă cu ajutorul unui mixer adăugând puțin câte puțin din crema care între timp s-a răcit. Adăugăm și esența de vanilie, amestecăm și dăm crema un pic la rece. Crema se împarte în trei părți egale, prima parte se amestecă cu nuca de cocos, a doua cu stafide și a treia cu ciocolată.

Peste primul blat se pune crema cu nucă de cocos, apoi așezăm al doilea blat și crema cu stafide, urmat de al treilea blat și crema cu ciocolată (aceasta își schimbă un pic culoarea în cafeniu din cauza ciocolatei). Pentru decor se poate răzui ciocolată neagră.




Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu