joi, 17 martie 2016

Tartă cu pui

Ingrediente:

Aluat de tartă sărat:
250 g făină
125 g unt (82%)
1 gălbenuș de ou
aprox. 40 ml apă rece
1 linguriță de sare



Umplutură:
300 g piept de pui
100 g măsline verzi și negre
1 ardei copt
150 g cașcaval
3 linguri de smântână
3 ouă
pătrunjel verde
sare, piper

Mod de preparare:

Întâi pregătim aluatul de tartă astfel: amestecăm făina cu untul rece tăiat cubulețe până devine nisipos. Se adaugă sarea, gălbenușul și apa și se frământă foarte bine. Aluatul obținut se înfoliază și se dă la frigider pentru 30 de minute. După aceea se întinde o foaie și se așează în forma de tartă. Se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate apoi tava și se adaugă pe rând: pieptul de pui făcut la grătar, tăiat cubulețe, rondelele de măsline, ardeiul copt tăiat fâșiuțe subțiri, pătrunjel tocat și cașcavalul dat pe răzătoarea mare. Se prepară un amestec din cele 3 ouă și cele trei linguri de smântână și se adaugă peste tartă. Se introduce tava din nou la cuptor pentru 30-35 de minute la foc mediu, până se rumenește frumos deasupra. Ideea am preluat-o de pe site-ul Jamilei.



Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu