marți, 31 mai 2016

Înghețată de vanilie și ciocolată

Ingrediente:
5 ouă
150 g zahăr
350 ml frișcă lichidă
250 g mascarpone
30 g ciocolată cu lapte
30 g ciocolată amăruie
esență de vanilie
esență de rom




Mod de preparare:

Prima dată, se bat 250 ml de frișcă lichidă cu ajutorul mixerului până devine fermă și se dă la rece. Restul de frișcă lichidă rămasă (100 ml) se pune într-un vas la foc mic și se încălzește împreună cu cele 60 g de ciocolată. Dăm vasul de pe foc și mestecăm până când ciocolata se încorporează. Vasul se dă la congelator pentru 20 de minute. După ce s-a răcit bine se mixează până compoziția devine cremoasă. Vasul se dă la rece, de data aceasta în frigider, alături de frișcă. Într-un alt bol amestecăm cele 5 ouă cu cele 150 g zahăr și mixăm la început la o viteză mică, apoi la viteze mai mari până își dublează volumul și compoziția capătă consistență. În acest moment avem totul pregătit pentru cele două tipuri de înghețată. Astfel:

Pentru înghețata de vanilie amestecăm: 1/2 din frișcă + 1/2 din compoziția de ouă + 1/2 mascarpone + esență de vanilie (eu am folosit vanilie de Madagascar). Se mixează pentru omogenizare, se așează într-un vas de sticlă cu capac și se dă la congelator pentru cel puțin 4 - 5 ore.

Pentru înghețata de ciocolată amestecăm: 1/2  din frișcă + 1/2 din compoziția de ouă + crema de ciocolată + 1/2 mascarpone + esență de rom. Se mixează și aceasta pentru omogenizare și se dă la congelator. La servire se poate orna cu ciocolată.

Din toată povestea aceasta a rezultat o înghețată aromată, delicioasă și cremoasă (nu s-au format ace de gheață chiar dacă nu am folosit o mașină specială de înghețată).

Poftă bună!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu