joi, 30 iunie 2016

Cuib de viespi

Ingrediente:
1 cană lapte călduț
2 ouă
1/4 cană unt topit
4 căni făină
1/2 cană zahăr
2,5 lingurițe drojdie uscată
un praf de sare
100 g unt
200 g nucă măcinată
4 linguri zahăr

Mod de preparare:


La măsurarea ingredientelor folosiți aceeași cană sau căni diferite de aceeași dimensiune. Amestecăm laptele cu cele două ouă și cu untul topit. Apoi adăugăm zahărul, făina cernută și drojdia și frământăm energic până obținem un aluat elastic. Așezăm aluatul într-un vas uns cu ulei, acoperim și lăsăm să crească 40-45 de minute. După ce aluatul și-a dublat volumul îl răsturnăm pe blatul de lucru pe care am cernut puțină făină. Întindem o foaie mare de 1 cm grosime. Cele 100 g de unt (lăsat la temperatura camerei) le mixăm cu 4 linguri de zahăr și ungem foaia de aluat cu amestecul obținut, apoi presărăm nuca măcinată. Rulăm cu grijă și apoi tăiem rondele de 3 cm grosime pe care le așezăm culcate în tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit sau până cuiburile se rumenesc frumos deasupra. Sunt foarte bune și se servesc calde alături de un pahar cu lapte. 

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu