miercuri, 22 iunie 2016

Tocăniță ciobănească

Ingrediente:
300 g carne de porc
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras verde
2 cepe
200 g ciuperci
3 roșii coapte bine
4 căței de usturoi
1 ardei iute roșu
3 linguri ulei
sare, piper, boia dulce

Mod de preparare:

Carnea tăiată cubulețe se opărește și se pune la înăbușit în ulei cu apă. Când e pe jumătate călită, se adaugă ardeii și ceapa tăiate grosier. Acoperim cu un capac și lăsăm să se călească și legumele aproximativ 15 minute, mestecând din când în când. Se adaugă ciupercile, ardeiul iute tăiat rondele, roșiile (se curăță de coajă înainte și se taie mărunt) și usturoiul dat prin presă. Potrivim gustul de sare și piper, adăugăm și o jumătate de linguriță de boia dulce (eu folosesc boia făcută acasă, cea de cumpărat nu îmi inspiră încredere). Amestecăm și lăsăm tocănița să scadă. Se dă vasul de pe foc și după 5 minute, tocănița se poate servi cu mămăliguță caldă. Este delicioasă!!!


Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu