duminică, 28 august 2016

Fursecuri cu stafide

Ingrediente:
2 ouă
1/2 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță esență de portocale
1/2 linguriță praf de copt
1 cană făină
100 g stafide
un praf de sare

Mod de preparare:

Mixăm ouăle împreună cu zahărul și esențele de vanilie și portocale până își dublează volumul (și zahărul se topește complet). Adăugăm uleiul (nu tot o dată) și mixăm în continuare. Cernem făina amestecată cu praful de copt și cu un praf de sare și o încorporăm în compoziție din aproape în aproape mixând pentru omogenizare. Adăugăm stafidele și cu o spatulă le distribuim în compoziția de fursecuri. În tava tapetată cu hârtie de copt punem cu lingurița grămăjoare de aluat, lăsând loc între ele deoarece se întind. Dăm tava la cuptorul încins pentru maxim 10 minute (se coc foarte repede) la foc potrivit. Se scot pe șervețel de hârtie și se lasă să se răcorească, apoi se pot servi. 

Poftă bună!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu