miercuri, 17 august 2016

Prajitură cu iaurt și caise

Ingrediente:
3 ouă
3 linguri ulei
100 g zahăr
100 g făină
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
750 ml iaurt gras
2 pliculețe gelatină
100 g zahăr pudră
3-4 caise

Mod de preparare:
Pentru blat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Când începe spuma să se formeze adăugăm zahărul și continuăm mixarea. Micșorăm viteza de mixare și adăugăm gălbenușurile, uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt. Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem 20 de minute la foc potrivit. Pregătim gelatina conform indicațiilor de pe pachet (10 minute hidratare și încălzire max. 60 sec). Caisele, spălate și curățate de coajă se taie bucățele mici. Amestecăm iaurtul cu cele 100 g zahăr pudră, apoi cu gelatina și cu bucățelele de fructe. Turnăm compoziția peste blatul răcit, decorăm cu feliuțe de caise și dăm prăjitura la rece pentru minim 3 ore.


Poftă bună!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu