sâmbătă, 29 octombrie 2016

Cremă de zahăr ars


Ingrediente:

1 l lapte rece
7 ouă
200 g zahăr
150 g zahăr pentru caramel
1 plic zahăr vanilat





Mod de preparare:

Zahărul pentru caramel îl topim într-o crăticioară până devine auriu (atenție se poate arde foarte ușor și va fi amar). Întindem caramelul pe pereții vasului și lăsăm să se răcească. Batem ouăle cu telul sau cu mixerul adăugând din aproape în aproape zahărul amestecat cu zahăr vanilat. Adăugăm și laptele în fir subțire și amestecăm pentru omogenizarea compoziției. Amestecul de lapte cu ouă îl turnăm în vasul cu caramel răcit. Așezăm vasul în tava cuptorului de la aragaz în care adăugăm apă (dacă punem vasul direct pe grătarul cuptorului crema iese poroasă). Introducem la cuptor pentru 1 h și 30 minute la foc potrivit. Crema este gata când se desprinde de pe pereții vasului. Dăm crema la frigider pentru câteva ore, apoi o răsturnăm pe un platou cu pereți înalți.  


Poftă bună!!!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu