duminică, 16 octombrie 2016

Ruladă cu gem și cocos

Ingrediente:
5 ouă
150 g zahăr
125 g făină
1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
gem de prune
decor:
50 g fulgi de cocos
20 g bombonele de ciocolată

Mod de preparare:

Mixăm ouăle cu zahărul până obținem un amestec cremos (aprox. 10 minute). Amestecăm făina cu praful de copt și o cernem peste compoziția de ouă. Încorporăm făina în amestec cu o spatulă, iar la final aromatizăm compoziția cu esență de vanilie. Turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem la foc potrivit pentru 15-20 de minute. Răsturnăm foaia de ruladă pe hârtie de copt și o rulăm cu grijă cât este fierbinte, apoi o lăsăm să se răcească. Desfacem aluatul răcit, ungem cu gem (eu am folosit gem de prune), apoi rulăm din nou și dăm rulada, înfășurată în folie alimentară sau folie de aluminiu, la rece pentru 1-2 ore. Pentru servire se poate orna cu fulgi de cocos și bombonele de ciocolată.


Poftă bună!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu