duminică, 13 noiembrie 2016

Fursecuri fragede

Ingrediente:
250 g margarină
320 g făină
7 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
5 linguri amidon alimentar
1 lingură pudră de cacao

Mod de preparare:


Mixăm margarina împreună cu zahărul pudră și zahărul vanilat până se înspumează. Adăugăm treptat amidonul, apoi făina cernută și frământăm bine aluatul cu mâinile. Împărțim aluatul în două părți egale. Prima parte o înfoliem și o dăm la rece. A doua parte de aluat o frământăm în continuare cu 1 lingură de cacao, apoi o dăm la rece și pe aceasta pentru cel puțin 30 de minute. Întindem din aluatul rece două foi: una albă și una de cacao. Decupăm cu o formă rotundă cerculețe din ambele foi. Pentru a forma fursecurile procedăm astfel: așezăm un cerculeț alb, la jumătate suprapunem unul de cacao, apoi alb, apoi de cacao și iar alb. Rulăm cu grijă și tăiem pe jumătate. Așezăm fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la foc potrivit pentru 25 de minute. Sunt foarte bune, crocante și fragede în același timp, iar cât s-au rumenit în cuptor în casă mirosea a Crăciun :) 

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu