marți, 14 februarie 2017

Cheesecake cu căpșuni

Ingrediente:
Pentru blat:
3 ouă
3 linguri zahăr
2 linguri făină
1 lingură cacao
1 plic zahăr vanilat
sare
Pentru cremă:
200 ml frișcă lichidă
200 brânză dulce
250 g mascarpone
3-4 linguri de zahăr pudră
esență de vanilie
10 g gelatină
Pentru jeleu:
200 g căpșuni
3 lingurițe zeamă de lămâie
3 linguri de zahăr
10 g gelatină


Mod de preparare:

Mixăm albușurile cu un praf de sare până se întăresc, moment în care adăugăm zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă. Amestecăm gălbenușurile și zahărul vanilat cu furculița și le adăugăm în fir subțire peste bezea mixând la viteză mai mică. Amestecăm făina cu praful de cacao și le cernem treptat peste această compoziție încorporând-o cu o spatulă cu mișcări de sus în jos. Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit o tavă cu inel detașabil, rotundă, cu diametrul 26 cm). Coacem blatul în cuptorul preîncins la foc mediu pentru aproximativ 15 minute (sau până trece testul scobitorii). În acest timp putem prepara crema astfel: mai întâi mixăm frișca lichidă; separat mixăm crema de brânză cu mascarpone și cu zahărul pudră. Adăugăm esența de vanilie; încorporăm în acest amestec și frișca din aproape în aproape și mixăm pentru 2-3 minute. Încălzim ușor gelatina în puțină apă (la foc mic sau pe baie de aburi), amestecând până se dizolvă (pe foc nu se ține mai mult de 60 de secunde deoarece își pierde proprietățile); turnăm gelatina în cremă și amestecăm pentru omogenizare. Pe blatul scos din cuptor și lăsat să se răcorească întindem crema și apoi introducem tava la frigider. Facem un piure din căpșuni cu ajutorul blenderului și strecurăm pentru îndepărtarea semințelor. Punem piureul pe foc mic împreună cu zahărul și zeama de lămâie pentru câteva minute. Dăm vasul de pe foc și adăugăm granulele de gelatină. Amestecăm până gelatina se topește complet. Turnăm jeleul în tavă peste stratul de cremă și dăm iar la rece pentru cel puțin 2 ore. Eu am ales să prepar puțină glazură de ciocolată pentru a orna feliile de cheesecake, dar se pot orna cu feliuțe de cășuni sau se pot servi pur și simplu. Delicioasă!!!

Poftă bună!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu