luni, 26 iunie 2017

Clătite cu frișcă și sos de zmeură

Ingrediente:
Pentru aluat:
4 ouă
250 g făină
250 ml lapte
250 ml apă minerală
30 ml ulei
1 plic zahăr vanilat sau esență de vanilie
sare
Pentru umplutură:
dulceață de zmeură
Pentru decor:
100 ml frișcă
sos de zmeură

Mod de preparare:

Mixăm ouăle cu un praf de sare și zahărul vanilat. Adăugăm treptat făina, alternând cu laptele amestecat cu cei 30 ml ulei obținând în final un aluat destul de gros pe care îl subțiem cu cei 250 ml apă minerală. Omogenizăm bine și lăsăm aluatul să se odihnească 30 de minute.


Ungem o tigaie teflonată cu ulei (curățăm surplusul cu un servețel de hârtie), încingem tigaia și coacem clătitele pe ambele părți, așezând clătitele făcute una peste alta (în felul acesta clătitele se mențin calde). 

Umplem clătitele cu dulceață (de zmeură în cazul de față) și le decorăm cu frișcă și sos de zmeură. Dispar din farfurie cât ai zice CLĂTITĂ!!! :)

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu