duminică, 27 mai 2018

Tagliatelle de casă cu spanac în sos alb cu bacon

Ingrediente:

Pentru aluatul de paste:
400 g spanac baby
2 ouă
sare, piper, fulgi de chilli
făină cât cuprinde

Pentru sos:
200 g bacon cubulețe
80 g parmezan (Grana Padano - Galbani)
80 g brânză Pecorino (Pecorino Romano - Ambrosi)
200 ml smântână pentru gătit (32%)
50 g unt
1 lingură ulei de măsline
sare, piper, chilli
Pentru decor:
pătrunjel verde

Mod de preparare:
În vasul robotului punem frunzele de spanac (spălate și scurse de apă), ouăle, sare, piper și fulgi de chilli. Mixăm pentru mărunțire și omogenizare. Transferăm compoziția într-un bol și cernem făină din aproape în aproape, amestecând inițial cu o spatulă, apoi începem să frământăm cu mâinile. Aluatul este gata când nu se mai lipește de mâini sau de blatul de lucru. Împărțim aluatul în bile mici din care întindem foi foarte subțiri. Avem grijă să presărăm în permanență făină pe blatul de lucru. Eu am folosit o mașină de făcut paste, dar se pot executa și manual. Lăsăm pastele pe o coală de hărtie să se usuce ca în imaginea alăturată.

Fierbem pastele în apă cu sare aproximativ 8-10 minute (pastele le adăugăm în vasul cu apă pe foc după ce apa a ajuns la punctul de fierbere). Cât timp se fierb pastele pregătim sosul pentru ele: rumenim cubulețele de bacon și le lăsăm deoparte. Încingem wok-ul cu uleiul de măsline și untul (focul trebuie să fie mic, astfel untul se topește în voie și nu se arde). Adăugăm cele două tipuri de brânză (date pe răzătoare) și smântâna lichidă. Condimentăm după gust cu sare (foarte puțină), piper și chilli. Amestecăm și imediat ce sosul prinde consistență adăugăm cubulețele de bacon și pastele (scurse de apă). Oprim focul și lăsăm pastele 5 minute să se împrietenească cu sosul alb. Decorăm cu pătrunjel verde și servim. 

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu