600 g piept de pui
1 lingură muștar
2 linguri iaurt grecesc
fulgi de chilli, boia de ardei dulce, sare, piper
fulgi de porumb
zeamă de lămâie
ulei de măsline
Mod de preparare:
Spălăm pieptul de pui și îl tăiem fâșiuțe, apoi îl stropim cu ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Dăm pieptul de pui la frigider pentru 30 de minute. Într-un vas amestecăm iaurtul cu muștarul și condimentăm după preferințe. Eu am ales să aromatizez amestecul cu fulgi de chilli, boia, sare și piper. Scoatem pieptul de pui de la rece și trecem fiecare fâșiuță prin amestecul de iaurt, apoi prin fulgi de porumb mărunțiți grosier și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute la foc mediu (crusta puiului trebuie să fie aurie). Se pot servi cu garnitură de cartofi pai, cu piure, cu orez sau simple cu un sos potrivit. Noi am ales un sos de usturoi pregătit ca aici :)
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu