Pentru aluat
600 g făină
125 ml lapte călduț
125 ml apă
150 g zahăr
1 ou (+1 ou pentru uns)
100 g unt
10 g drojdie uscată
1 linguriță sare
Pentru decor și plus de gust
2 linguri miere
100 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Amestecăm într-un bol încăpător ingredientele uscate (făina, zahărul, drojdia și sarea), apoi adăugăm pe rând ingredientele lichide (oul, untul topit, laptele și apa) și frământăm energic (câteva minute bune, cam 15) un aluat care nu se mai lipește de mâini. Lăsăm aluatul la dospit pentru 1 oră. După ce aluatul și-a dublat volumul îl împărțim în 12 bucăți egale (sau în mai multe dacă doriți ca sirenele să iasă mai mici). Formăm sirenele și le așezăm în tava tapetată hârtie de copt. Le lăsăm încă 30 de minte să crească în tavă, apoi le ungem cu ou bătut și le dăm la cuptor la foc mediu până se rumenesc frumos. Cât sunt fierbinți le ungem cu miere și presărăm nucă măcinată.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu