luni, 27 august 2018

Gogoși cu lapte

Ingrediente:
375 ml lapte
70 g unt
2 ouă
3 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 plic drojdie uscată (7 g)
făină cât cuprinde (aprox. 650 g)
un praf de sare






Mod de preparare:

Amestecăm într-un vas laptele călduț cu drojdia, zahărul și zahărul vanilat, apoi lăsăm vasul deoparte pentru 15 minute (veți observa că amestecul a făcut spumă). Adăugăm pe rând în compoziție untul topit, cele 2 ouă și un praf de sare. Turnăm făina cernută din aproape în aproape și amestecăm, la început cu o spatulă, apoi frământăm aluatul cu mâinile. Așezăm aluatul într-un vas de sticlă uns cu puțin ulei, îl acoperim și lăsăm să dospească pentru 1 oră.
Împărțim aluatul în trei părți și întindem din fiecare câte o foaie de 1 cm grosime. Decupăm cu o formă de 8 cm sau cu un pahar gogoșelele, apoi cu o formă mai mică de 3 cm interiorul (puteți folosi dopul de la o sticlă dacă nu aveți inele de decupare). Lăsăm pe blatul de lucru pentru 10-15 minute să crească, apoi prăjim gogoșile în ulei încins. La final, le pudrăm cu zahăr și le servim calde.  

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu