duminică, 3 noiembrie 2019

Desert Oreo

Ingrediente:

450 ml smântână pentru frișcă
250 ml mascarpone
225 g biscuiți Oreo
30 g zahăr pudră
esență de vanilie
Pentru sosul caramel: 100 g zahăr, 20 g unt, 50 ml smantână pentru frișcă

Mod de preparare:

Prima dată pregătim sosul caramel. Topim zahărul până se caramelizează. Dăm focul la minim, stingem caramelul cu unt (atenție maximă să nu vă frigeți) și adăugăm frișca lichidă. Amestecăm pentru omogenizare și dăm sosul caramel deoparte să se răcească. Aromatizăm cu vanilie. Mărunțim biscuiții cu ajutorul unui robot sau manual cu sucitorul. Într-un vas mixăm mascarpone cu zahărul pudră și esența de vanilie. Adăugăm treptat din frișca (mixată în prealabil) până o încorporăm complet. Pentru montarea desertului folosim pahare sau forme speciale. Adăugăm un strat de biscuiți, cu poșul adăugăm crema gustoasă și îmblânzim cu deliciosul sos caramel, apoi repetăm. Dăm la rece măcar pentru 30 de minute (oricum mai mult nu rezistă pofticioșii casei). Un desert rapid și delicios, numai bun de făcut în weekendurile aglomerate, când timpul parcă ți-e dușman, dar tot ai mânca ceva bun.

Vă pup! Poftă bună!!!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu