2 gălbenușuri
4 albușuri
100 ml apă fierbinte
40 g amidon
50 g făină
3 linguri pastă de tomate (28%)
50 ml ulei
5 g praf de copt
1/2 linguriță sare
Pentru umplutură:
200 g cremă de brânză
2-3 fire ceapă verde
5-6 măsline negre fără sâmburi
câteva frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se bat albușurile spumă cu ajutorul mixerului. Când bezeaua este aproape gata adăugăm sarea. Gălbenușurile le amestecăm energic cu ajutorul unui tel adăugând alternativ apă fierbinte și ulei. Cernem făina amestecată cu amidonul și praful de copt și o adăugăm peste compoziția de gălbenușuri. Se adaugă pe rând cele 3 linguri de pastă de tomate și omogenizăm compoziția. Încorporăm ușor și spuma de albușuri, apoi turnăm amestecul obținut în tava aragazului tapetată cu hârtie de copt. Tava o introducem în cuptorul preîncălzit și coacem foaia de ruladă aproximativ 10 minute la foc potrivit. Scoatem tava din cuptor și rulăm foaia pe un prosop umed. Blatul de ruladă este unul foarte pufos și ușor de rulat. Pentru umplutură amestecăm crema de brânză cu firele de ceapă verde tocate mărunt, cu pătrunjel și cubulețe de măsline negre. Întindem uniform crema de brânză peste foaia de ruladă (rece), rulăm și dăm la rece. Este o variantă de ruladă aperitiv foarte gustoasă și aspectuoasă pe care, cu siguranță, o voi reface.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu