Pentru blat:
2 ouă
3 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat de bourbon
2 linguri ulei
3 linguri nucă mărunțită
2 linguri făină
Pentru crema 1:
180 g ciocolată albă
80 ml lapte
7 g gelatină granulată
170 ml frișcă lichidă
Pentru crema 2:
180 g ciocolată lapte
80 ml lapte
7 g gelatină granulată
170 ml frișcă lichidă
Pentru crema 3:
180 g ciocolată amăruie
80 ml lapte
7 g gelatină granulată
170 ml frișcă lichidă
Pentru glazură:
200 ml frișcă lichidă
150 g ciocolată amăruie
1 lingură cacao
1 linguriță de miere
Mod de preparare:
Prima dată am mixat frișca (în total 510 ml) și am dat-o la rece, apoi am făcut blatul. Pentru blat batem spumă albușurile împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Amestecăm gălbenușurile cu uleiul și le turnăm în fir subțire peste bezea. Încorporăm apoi nucile mărunțite și făina și turnăm totul în tava rotundă cu pereți detașabili (eu am folosit forma de diametrul 26 cm). Dăm tava la cuptorul preîncins pentru 20 de minute la foc potrivit. Când blatul este gata îl dăm deoparte să se răcească, timp în care putem pregăti prima cremă. Punem gelatina la hidratat în lapte. Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi dăm vasul deoparte. Încălzim un pic laptele cât să se dizolve gelatina (atenție să nu ajungă la punctul de fierbere deoarece își pierde proprietățile). Turnăm laptele peste ciocolata topită și amestecăm pentru omogenizare. Încorporăm în ciocolată 1/3 din frișca pe care am pregătit-o anterior și turnăm crema astfel obținută peste blat. Dăm la rece pentru cel puțin 1 oră și jumătate. Pregătim cea de-a doua cremă (exact cum am procedat la prima), o turnăm în forma de tort și iar dăm la rece pentru 1 oră și jumătate. Procedăm la fel cu crema nr 3. Când s-au întărit toate straturile de cremă îndepărtăm inelul detașabil și pregătim glazura astfel: încălzim frișca lichidă și încorporăm în ea ciocolata amăruie ruptă în bucățele mici și praful de cacao. Amestecăm foarte bine să nu rămână cocoloașe, adăugăm mierea și turnăm glazura peste tortul așezat pe un grătar. Ornăm tortul după bunul plac. Pe mine m-au ajutat niște margarete din napolitană și puțină nucă mărunțită. Pentru iubitorii de ciocolată acesta este un tort care îți gâdilă papilele gustative. Absolut delicios!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu