duminică, 30 octombrie 2016

Brioșe cu ciocolată

Ingrediente:
4 ouă
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
100 ml unt
120 g făină
1/2 linguriță praf de copt
2 lingurițe cacao
60 g ciocolată cu lapte
40 ml smântână pentru frișcă
1/2 linguriță miere

Mod de preparare:


Mai întâi pregătim ciocolata folosită pentru decorarea brioșelor. Încălzim smântâna pentru frișcă apoi
adăugăm ciocolata ruptă în bucățele. Amestecăm energic până aceasta se topește complet, apoi adăugăm 1/2 linguriță de miere, omogenizăm și dăm la rece. Până se răcește ciocolata pregătim brioșele: amestecăm ouăle, zahărul și zahărul vanilat cu ajutorul mixerului până își dublează volumul. Turnăm în fir subțire untul topit și răcit și îl încorporăm cu o spatulă în compoziție. Cernem făina amestecată cu praful de copt  și amestecăm cu mișcări ușoare de sus în jos. Umplem trei sferturi din formele de brioșe tapetate cu hârtie specială. Compoziția rămasă o amestecăm cu praful de cacao. În fiecare formă adăugăm 1/2 linguriță din amestecul de cacao. Cu ajutorul unei scobitori împrăștiem amestecul de cacao în fiecare brioșă. Dăm tava la cuptorul încins pentru 20 de minute la foc potrivit (sau până trec testul scobitorii). Scoatem brioșele din tavă, le lăsăm să se răcorească un pic, apoi le ornăm cu ciocolată. 

Poftă bună!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu