350 g mazăre galbenă uscată
1 ceapă medie
1/2 morcov
1/2 ardei gras galben
1 cartof
2-3 linguri ulei de măsline
câteva boabe de coriandru
sare, piper
25 g unt
Mod de preparare:
Punem boabele de mazăre în apă rece la înmuiat pentru aproximativ 3 ore (astfel procesul de fierbere durează mai puțin), apoi scurgem apa. Așezăm un vas pe foc cu 1,5 l apă în care adăugăm mazărea, ardeiul, ceapa, cartoful și morcovul. Acoperim vasul cu un capac și lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 30 de minute (în primele minute adunăm spuma care se formează, apoi adăugăm uleiul de măsline și boabele de coriandru). Spre final condimentăm cu sare și piper. Oprim focul și adăugăm cubulețul de unt apoi cu ajutorul blenderului amestecăm totul până supa devine cremoasă și fină. Se servește caldă cu crutoane rumenite frumos în cuptor. Eu, pentru servire, am combinat-o cu o supă cremă de linte roșie și asezonată cu pătrunjel verde. Cele două supe s-au împrietenit repede spre deliciul nostru. Pentru supa cremă de linte roșie rețeta o găsiți aici.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu