500 g biscuiți populari
200 ml lapte
200 g unt 82 %
150 g zahăr
3 linguri cacao
120 g stafide
esență de rom
Mod de preparare:
Rupem biscuiții cu mâna și îi lăsăm deoparte. Într-un vas, pe foc, încălzim laptele, apoi adăugăm în el untul tăiat cubulețe. Amestecăm ușor până ce untul se topește apoi adăugăm și zahărul. Când zahărul s-a topit încorporăm în amestecul de pe foc și cele 3 linguri de cacao. În momentul în care amestecul începe să fiarbă mai lăsăm foarte puțin vasul pe foc. Oprim focul, adăugăm stafidele și esența de rom. Lăsăm 5 minute să aibă stafidele timp să se hidrateze, apoi punem bucățelele de biscuiți. Cu o lingură amestecăm foarte bine biscuiții împreună cu sosul de ciocolată și așteptăm să se răcească. Formăm salamul de biscuiți cu mâna și îl înfoliem, apoi îl dăm la rece pentru cel puțin două ore. Delicios, aromat și atât de ușor de făcut (max 15 minute).
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu