300 g ciocolată albă
70 g unt 82%
50 g fistic
70 g merișoare
150 g biscuiți petit beurre
esență de vanilie
Mod de preparare:
Fisticul îl curățăm de coajă și îl prăjim ușor. Merișoarele le mărunțim cu ajutorul unui cuțit. Topim pe baie de aburi ciocolata albă împreună cu untul. Eu am folosit ciocolată albă de cumpărat, dar această rețetă se poate prepara și cu ciocolată albă făcută în casă din lapte praf, unt și sirop (o să vă arăt într-o postare viitoare cum se prepară delicioasa ciocolată albă de casă). Când ciocolată este topită complet dăm vasul de pe foc și o amestecăm cu biscuiții mărunțiti grosier, merișoarele, fisticul prăjit și câțiva stropi de esență de vanilie. Amestecăm pentru omogenizare. Punem amestecul pe o folie alimentară și rulăm strâns. Dăm salamul de biscuiți la rece pentru câteva ore (de preferat peste noapte). Un desert extrem de ușor de făcut și delicios!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu