400 g creveți decorticați
400 g paste (tagliatele)
3 căței de usturoi
200 ml vin alb demidulce
2-3 linguri ulei de măsline
10-15 g unt
3-4 linguri zeamă de lămâie
sare, piper, fulgi de chilli
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Amestecăm într-un castron uleiul de măsline cu zeama de lămâie, usturoiul trecut prin presă, un praf de sare și puțin piper proaspăt măcinat și adăugăm în această compoziție creveții. Amestecăm ușor și îi lăsăm câteva minute să se întrepătrundă aromele. Fierbem pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj (eu am folosit tagliatele, dar se poate folosi orice alt tip de paste). Încingem tigaia cu un cubuleț de unt și prăjim creveții 2-3 minute pe fiecare parte. Stingem cu vin alb. Lăsăm tigaia pe foc încă 3 minute (până se evaporă alcoolul) și adăugăm peste creveți pastele scurse de apă. Servim pastele calde asezonate cu pătrunjel verde tocat și fulgi de chilli.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu