100 g biscuiți digestivi cu ciocolată
100 g afine, coacăze negre
130 g zahăr
200 ml smântână pentru frișcă neîndulcită
125 g mascarpone
esență de vanilie
100 g afine, coacăze negre
130 g zahăr
200 ml smântână pentru frișcă neîndulcită
125 g mascarpone
esență de vanilie
Mod de preparare:
Punem fructele cu 100 g zahăr într-un vas la foc
mic, amestecând din când în când. Lăsăm vasul pe foc pentru aproximativ 10-15 minute, apoi îl dăm
deoparte să se răcească. Pentru frișcă avem nevoie de smântâna neîndulcită
(minim 30% grăsime) și cele 30 g de zahăr rămase. Mixăm smântâna pentru frișcă
mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mai mare adăugând zahărul din aproape
în aproape, până devine fermă. Frișca obținută o amestecăm cu mascarpone și cu
puțină esență de vanilie mixând pentru omogenizare. Biscuiții se zdrobesc
manual cu sucitorul sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Desertul se
montează în pahare alternând straturi de biscuiți, cremă și jeleu de fructe. Decorăm cu frunze de mentă și feliuțe de limetă. Este un desert absolut delicios și foarte ușor de făcut.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu