Pentru aluat:
3 ouă
13 linguri zahăr (rase)
13 linguri ulei
13 linguri lapte
18 linguri făină
1 plic praf de copt
Pentru umplutură:
1,5 kg mere (eu am folosit 10 mere potrivite)
4 linguri zahăr
un cubuleț de unt (20 g)
2 pliculețe zahăr vanilat
1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Prima dată curățăm merele de coajă, le dăm pe răzătoare și le călim în puțin unt împreună cu cele două tipuri de zahăr, simplu și vanilat, până se evaporă zeama. După ce oprim focul adăugăm o linguriță de scorțișoară și amestecăm. Lăsăm deoparte și pregătim aluatul. Mixăm ouăle împreună cu zahărul până își dublează volumul. Încorporăm uleiul, apoi adăugăm alternativ făină amestecată cu praful de copt și lapte mixând la viteză mică. Compoziția finală curge din lingură însă este mai groasă decât cea de clătite. Turnăm jumătate din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit. Scoatem tava, întindem merele pe toată suprafața nivelând ușor, apoi turnăm cealaltă jumătate de aluat și reintroducem tava în cuptor pentru încă 30 de minute (se rumenește frumos deasupra). Se scoate prăjitura din cuptor și după ce se răcește se pudrează cu zahăr și se servește cu plăcere.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu