1 piept de pui
200 g ciuperci champignon
1 ardei gras roșu
1 lingură sos de soia
250 g orez basmati / sălbatic
2-3 linguri ulei de măsline
sare, boia și piper
pătrunjel verde
lămâie
Mod de preparare:
Carnea de pui se spală, se taie în bucăți medii și se amestecă bine cu sare, piper, puțin ulei de măsline și câțiva stropi de zeamă de lămâie, apoi se dă la frigider pentru 20-30 de minute. Se încing 2 linguri de ulei de măsline și se trage pieptul de pui la tigaie la foc iute. Se adaugă sosul de soia și se continuă prăjirea la foc iute. Ardeiul gras, tăiat feliuțe și ciupercile se adaugă peste pieptul de pui. Se condimentează cu sare, puțină boia și piper proaspăt măcinat. Se oprește focul și se presară pătrunjel verde tocat. Orezul se pune împreună cu 3 căni cu apă la fiert. Se adaugă sare și se amestecă câteva minute. Se acoperă vasul cu un capac și se fierbe la foc mic 15 minute. Se ia vasul de pe foc și se lasă acoperit încă 5-10 minute. Se scurge surplusul de apă. Se servește cald împreună cu pieptul de pui.
Poftă bună!!!
* Inacntat de continut,iti doresc succes si am sa te urmaresc cu placere.Cu respect,nartip. *
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! Va astept oricand pe blog!
RăspundețiȘtergere