marți, 15 martie 2016

Saramură de plătică

Ingrediente:

3 plătici mari
3 ardei capia
3 roșii cărnoase
1 ardei iute
6 căței de usturoi
pătrunjel verde
sare, piper

Mod de preparare:

Ca saramura să iasă gustoasă e foarte important ca peștele să fie proaspăt, nu congelat. Peștele se crestează mărunt, se unge cu puțin ulei, se condimentează cu sare și piper și se pune pe grătarul încins. Se lasă pe grătar până când este bine rumenit pe ambele părți. O dată cu peștele se pot frige alături ardeii și roșiile. După ce s-au făcut se decojesc și se zdrobesc cu furculița. Într-un vas se pune pe foc apă la fiert pentru saramură (500 ml), în care se adaugă sare, piper, câteva frunze de dafin și legumele coapte. Se lasă să dea în clocot, apoi se dă deoparte și se lasă să se răcorească 5-10 minute, după care se adaugă usturoiul pisat și ardeiul iute tăiat mărunt. Se așează peștele într-un castron sau într-o tavă adâncă și se toarnă saramura peste el. Se presară pătrunjel verde tocat proaspăt, se acoperă vasul cu un capac și se lasă 15-20 de minute să se întrepătrundă toate aromele. În acest timp va fi gata și mămăliguța :)





Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu