marți, 15 martie 2016

Pâinici de casă

Ingrediente:
500 g făină
300 ml lapte
50 g unt topit
10 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
1 ou
semințe de in
Mod de preparare:

În puțin lapte călduț se adaugă cele 10 g de drojdie uscată și zahărul. Se lasă deoparte (cam 10 minute) până face o spumă frumușică. După ce s-au scurs cele 10 minute punem făina într-un bol, peste adăugăm laptele încălzit (nu fierbinte), untul topit și răcit, sarea și drojdia. Frământăm cu încredere până se formează un aluat ce nu se lipește de mâini. Aluatul se lasă la dospit cca. 40-45 de minute. După ce aluatul a crescut frumos se așează pe blatul de lucru presărat cu puțină făină. Se împarte în părți egale din care se modelează pâinicile după bunul plac (eu am ales să fac baghete împletite și pâinici rotunde așa cum se poate observa în poze). Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou și se presară semințele de in. Pâinicile se dau apoi la cuptor la foc mediu până se rumenesc frumos (aproximativ 45 de minute).




Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu