400 g linte roșie
1 morcov
1 ardei gras roșu
2 cepe
3 căței de usturoi
2 linguri pastă de tomate
sare, piper, chilli
2-3 foi de dafin
câteva boabe de coriandru, chimen
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se toacă legumele: ceapa, ardeiul și morcovul și se pun la călit în puțin ulei cu apă. Se adaugă apoi și usturoiul pisat. După ce s-au călit legumele se adaugă pasta de tomate, 4-5 căni de apă și lintea bine spălată. Se condimentează cu sare, piper și chilli după gust și se adaugă frunzele de dafin, coriandru și chimen. Se lasă la fiert la foc potrivit 30 de minute, după care se pasează cu ajutorul unui blender. Se asezonează cu pătrunjel verde și, fiind o supă cremă, se servește cu crutoane. Este absolut delicioasă!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu