luni, 28 martie 2016

Ciorbă de ștevie

Ingrediente:
4-5 legături de ștevie
300 g afumătură
2-3 cartofi
1 morcov
1 ceapă uscată
1 legătură ceapă verde
1 ardei roșu
1-2 linguri pastă de tomate
2 linguri ulei
4-6 ouă
sare, piper
600 ml borș
1 legătură leuștean

Mod de preparare:

Ștevia se curăță și se spală bine sub jet de apă rece. Se opărește și se lasă să se scurgă bine într-o strecurătoare. Se curăță, se spală și se toacă legumele (cartofii, morcovul, ceapa și ardeiul). Afumătura se porționează și se pune la fiert în 2 l de apă, în oala în care urmează să facem ciorba. Se spumează, se lasă să dea în câteva clocote și apoi se adaugă legumele. Lăsăm să fiarbă la foc mediu pentru aprox. 25-30 de minute. Se adaugă pasta de tomate amestecată cu cele 2 linguri de ulei, ștevia tocată și apoi unul câte unul ouăle (mie îmi place să pun ouă întregi în ciorba de ștevie). Acrim ciorba cu borș, potrivim gustul de sare și piper. La final, după ce am oprit focul, adăugăm leuștean verde tocat. Se servește caldă (eu o prefer chiar fierbinte) cu ardei iute alături. Yummy!!!





Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu