150 ml frișcă lichidă
150 g fructe de pădure
60 g zahăr
50 ml apă
12 g gelatină
Pentru decor: frișcă și sos de fructe
Mod de preparare:
Frișca lichidă se mixează și se dă la rece. Desfacem gelatina în puțină apă și o lăsăm să se hidrateze. Fructele de pădure se pun într-o crăticioară pe foc cu zahărul și 50 ml apă. Din momentul în care încep să fiarbă mai lăsăm 5-6 minute. Dăm vasul de pe foc, adăugăm gelatina, amestecăm pentru omogenizare și lăsăm să se răcorească. Cand amestecul de fructe s-a răcit îl încorporăm din aproape în aproape în frișcă. Așezăm într-o formă mai mare sau în mai multe forme mici și dăm la rece pentru cel puțin patru ore. Ornăm cu frișcă și sos de fructe și servim.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu