250 ml lapte călduț
25 g unt moale
2 linguri de miere
1/2 linguriță sare
500 g făină
10 g drojdie uscată
150 g brânză
2 ouă
semințe de susan, semințe de in
Mod de preparare:
Drojdia o amestecăm cu 2 linguri de apă caldă și o lăsăm deoparte pentru 10 minute. Amestecăm maiaua cu laptele căduț, untul moale, mierea, sarea și făina. Frământăm până aluatul nu se mai lipește de mâini. Ungem un vas de sticlă cu puțin ulei, așezăm aluatul, acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm să crească o oră (în loc ferit de curent). Pentru umplutură fărâmăm brânza cu furculița și o amestecăm cu un ou. Împărțim aluatul în patru. Fiecare parte o întindem pe masă cu sucitorul într-o foaie rotundă nu foarte subțire. Tăiem foaia de aluat cu o ruletă sau un cuțit în 8 triunghiuri. Punem câte o linguriță de brânză la capăt și rulăm, formând astfel 8 cornuri. Procedăm la fel și cu celelalte trei părți de aluat. Așezăm cornurile în tavă, le ungem cu ou și presărăm semințe de in și de susan. Coacem cornurile la foc mediu pentru 25-30 de minute (când sunt gata se rumenesc deasupra). Sunt excelente pentru pachetul piticului la școală.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu