sâmbătă, 3 septembrie 2016

Tartă cu dovlecei și morcovi

Ingrediente:
1 dovlecel
1 morcov
1 ceapă
câteva fire de pătrunjel verde
3 ouă
100 g smântână
90 g făină
1/4 pliculeț praf de copt
3 linguri ulei
100 g brânză
sare, piper

Mod de preparare:
Dăm pe răzătoare dovlecelul, morcovul și ceapa. Adăugăm un praf de sare și lăsăm legumele deoparte (își vor lăsa un pic de apă). Într-un vas batem ouăle cu un praf de sare folosind telul, apoi adăugăm uleiul, smântâna și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm până obținem un aluat ca pentru clătite. Scurgem un pic legumele de zeamă, adăugăm peste ele pătrunjel verde tocat și brânza dată pe răzătoarea mică (este bine să folosiți o brânză scursă de zer sau cașcaval). Amestecul de legume și brânză se adaugă peste aluat și se omogenizează totul cu o spatulă. Potrivim gustul de sare și piper (dacă se folosește o brânză sărată se pune foarte puțină sare). Ungem o tavă de tartă cu puțin unt, turnăm compoziția obținută și dăm la cuptorul încins pentru 35 de minute la foc potrivit. Tarta se rumenește frumos și iese foarte ușor din tavă. Se servește atât caldă cât și rece și este foarte gustoasă.

Poftă bună!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu