2 avocado
1 roșie
1/2 ceapă roșie
50 g cremă de brânză
1 cățel de usturoi
pătrunjel verde
1/2 lămâie
1 lingură ulei de măsline
sare, piper, semințe de chimen
Mod de preparare:
Semințele de chimen le prăjim într-o tigaie teflonată pentru 2-3 minute, apoi le rășnim. Curățăm roșia de semințe și o tăiem cubulețe. Tăiem ceapa, usturoiul și pătrunjelul verde mărunt. Stoarcem sucul de la jumătatea de lămâie. Curățăm cele două avocado și le așezăm în blender. Le stropim cu zeama de lămâie și le mixăm împreună cu crema de brânză și uleiul de măsline. În compoziția cremoasă obținută adăugăm celelalte ingrediente (ceapa, usturoiul, roșia și pătrunjelul) și mixăm foarte puțin pentru omogenizare. Potrivim gustul de sare și piper, apoi adăugăm și chimenul prăjit proaspăt râșnit. Dăm la rece și lăsăm ingredientele să se împrietenească, apoi servim cu pâine prăjită.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu