250 g fleică de porc
250 g carne de vită
2 cartofi medii
1 ou
4 căței de usturoi
250 g cuș-cuș
1 legătură ceapă verde
1/2 ardei capia roșu
1 linguriță amestec de legume deshidratate
250 ml roșii în bulion
2 linguri rase de făină
2 linguri rase de zahăr
2-3 frunze dafin
câteva boabe de coriandru
pătrunjel verde
ulei
sare, piper boabe
Mod de preparare:
Fierbem cartofii tăiați cubulețe în apă cu sare și îi pasăm. Trecem carnea prin mașina de tocat. Peste carne adăugăm cartofii pasați, usturoiul pisat, un ou, pătrunjel verde tocat, sare și piper proaspăt măcinat. Frământăm bine și lăsăm compoziția la rece câteva minute. Formăm chiftelele și le prăjim în ulei încins pe ambele părți. Amestecăm 2 linguri rase de făină cu 5 linguri de ulei și punem la foc pentru 2-3 minute, apoi adăugăm roșiile pasate împreună cu sucul de roșii și cele 2 linguri de zahăr (zahărul va tăia un pic din aciditatea roșiilor). Amestecăm și potrivim gustul de sare și piper. Așezăm și chiftelele în sos, adăugăm 1/2 pahar cu apă, frunzele de dafin, piper boabe și lăsăm să fiarbă acoperit pentru încă 10 minute. Într-un vas punem 730 ml apă în care adăugăm sare, o linguriță de amestec de legume deshidratate și câteva boabe de coriandru. Încingem o tigaie wok cu 3 linguri de ulei. Călim un pic ceapa verde tăiată rondele și ardeiul roșu tăiat cubulețe. Peste acestea adăugăm cușcuș-ul și îl prăjim un pic. Turnăm apa fierbinte peste cușcuș, acoperim și mai lăsăm pe foc 5-7 minute. După ce oprim focul lăsăm cușcuș-ul pentru încă 10 minute să absoarbă tot lichidul, apoi îl servim alături de chifteluțele marinate. Bun bun!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu