Ingrediente:
3 ouă
120 g zahăr pudră
100 g unt
130 g făină
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță coajă de lămâie
un praf sare.
Pentru decor:
zahăr pudră vanilat
Mixăm ouăle cu zahărul pudră, praful de sare și zahărul
vanilat aproximativ 5 minute sau până ce își dublează volumul. Adăugăm coaja de
lămâie, făina amestecată cu praful de copt și mixăm până se încorporează.
Adăugăm apoi untul topit și aproape răcit și mixăm pentru omogenizare, apoi
acoperim vasul cu o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 20 minute. Ungem
o formă de madlene cu puțin ulei sau unt (eu prefer untul). Cu ajutorul unei
lingurițe umplem formele de madlene pe trei sferturi și introducem tava în
cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 10-15 minute. Când madlenele se răcesc
complet le decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu