4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri făină
500 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată amăruie
1-2 lingurițe zeamă de lămâie
1 linguriță miere
esență de vanilie, esență de portocale
sos de vanilie (opțional)
Mod de preparare:
Separăm ouăle și mixăm albușurile cu un praf de sare și zeama de lămâie adăugând treptat zahărul până obținem o bezea fermă și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile (unul câte unul) în bezea și mixăm la viteză mai mică până se încorporează. Oprim mixerul și adăugăm făina cernută amestecând cu o spatulă de sus în jos pentru a nu scoate aerul din compoziție. În tava tapetată cu hârtie de copt formăm bazele de indiene adăugând din compoziție câte o linguriță plină la distanțe de 2 cm. Nivelăm frumos și dăm tava la foc mediu în cuptorul încins pentru 10 minute. Cât timp se răcesc mixăm 400 ml din frișca lichidă și aromatizăm cu esență de vanilie și esență de portocale. Preparăm și glazura: încălzim pe foc 100 ml frișcă lichidă împreună cu ciocolata mărunțită. Amestecăm bine pentru omogenizare și adăugăm puțină miere pentru luciu. Șprițăm cu poșul frișca pe jumătate din coji (eu am ales să adaug câte o linguriță de sos de vanilie pe fiecare bază inferioară). Deasupra acestora adăugăm cojile rămase presând ușor pentru fixare. Turnăm glazură pe fiecare și nivelăm. Dăm indienele la rece pentru câteva ore. Un desert delicios, un mix perfect între ciocolată și frișcă cu parfum de vanilie și portocale!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu