luni, 11 iulie 2016

Vinete evantai


Ingrediente:
4 vinete
8 roșii
250 g cașcaval
4-5 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
sare, piper






Mod de preparare:

Vinetele se spală și se lasă la zvântat pe un prosop de hârtie. Decojim 4 roșii și le tăiem cubulețe mici. Încingem o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline și călim un pic usturoiul dat prin presă, apoi adăugăm cubulețele de roșii. Adăugăm sare și piper, amestecăm și lăsăm pe foc până se formează sosul. Celelalte 4 roșii și cașcavalul le tăiem felii. Vinetele le tăiem pe lungime lăsând la capăt cam 1,5 cm netăiați și le sărăm. Între feliile de vânătă așezăm câte o feliuță de cașcaval și una de roșie ca în imaginea alăturată. Adăugăm peste fiecare vânătă câte 3-4 linguri din sosul preparat înainte. Punem vinetele în tavă și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute la foc potrivit. După ce le scoatem din cuptor răzuim peste ele cașcaval (cred că mergea și niște pătrunjel verde, dar eu nu am avut). 


Poftă bună!!!  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu