6 cartofi noi de mărime medie
1 piept de pui
2 ouă
2 linguri făină
5-6 căței de usturoi
1 gălbenuș de ou
1 linguriță muștar
1 lingură ulei
2 lingurițe iaurt grecesc
sare, piper, fulgi de chilli
Mod de preparare:
Cartofii îi spălăm și îi punem la fiert întregi în apă cu sare. Pieptul de pui îl spălăm, îl tăiem fâșiuțe subțiri și îl sărăm. Amestecăm cele 2 ouă cu cele 2 linguri de făină. Dăm fâșiuțele de pui prin aluatul subțire și le prăjim la foc încins (opțional: se pot tăvăli și prin susan înainte de prăjire). Pregătim apoi sosul: punem în blender usturoiul dat prin presă, gălbenușul de ou, muștarul, uleiul, un praf de sare, chilli și piper după gust și omogenizăm. Adăugăm iaurtul grecesc, amestecăm ușor cu o lingură și sosul este gata. Servim puiul alături de cartofi și sosul de usturoi.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu