Pentru aluat sărat
200 g făină
100 g unt 82%
1 gălbenuș
1/2 linguriță sare
2-3 linguri apă rece
Pentru umplutură:
1 legătură spanac verde
1 legătură ceapă verde
1/2 ardei capia roșu
1/2 ardei iute
400 g telemea de vacă
50 g cașcaval
2 ouă
2 linguri smântână
Mod de preparare:
Pregătim aluatul de tartă. Punem în bolul unui mixer făina cernută și untul rece tăiat cubulețe. Adăugăm 1/2 linguriță de sare și mixăm până obținem o făină nisipoasă. În acest moment adăugăm cele două gălbenușuri și mixăm în continuare. Punem o linguriță de apă rece, amestecăm și dacă făina este uscată mai adăugăm apă rece până se formează aluatul (la mine au fost suficiente 2 linguri de apă). Dăm aluatul la rece 10-15 minute. În acest timp pregătim umplutura: călim în ulei de măsline ceapa verde tăiată rondele împreună cu ardeiul capia și ardeiul iute. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm spanacul spălat bine și curățat peste ceapă și amestecăm până ce scade. Dăm la o parte și lăsăm compoziția să se răcească. Telemeaua și cașcavalul le dăm pe răzătoare (păstrăm puțină brânză pe care o tăiem cubulețe). Batem cele două ouă și le amestecăm cu 2 linguri de smântână. Scoatem aluatul de la rece și îl întindem bine într-o tavă de tartă (eu am folosit o tavă de diametru 28 cm).
Înțepăm din loc în loc cu o furculiță. Așezăm peste aluat hârtie de copt și punem deasupra ceva greu (bile ceramice sau sare grunjoasă, orez, fasole) astfel încât să nu crească inestetic la cuptor. Dăm tava la cuptor la foc mare pentru 10 minute. Între timp amestecăm compoziția de spanac și ceapă cu brânza și cașcavalul ras. Scoatem tarta din cuptor, îndepărtăm hârtia de copt și umplem tarta cu amestecul obținut. Așezăm din loc în loc bucățele de brânză. Turnăm deasupra amestecul de ou cu smântână și dăm tava din nou la cuptor pentru alte 20-25 de minute la foc mediu, până ce se rumenește frumos deasupra. Lăsăm tarta să se răcească și o porționăm pentru a fi servită.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu