Ingrediente:
vișine fără sâmburi (aprox. 250 g)
320 g făină
4 ouă
200 ml iaurt (smântână)
180 g zahăr
100 ml ulei
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
coajă rasă de lămâie
sare
Mod de preparare:
Amestecăm întâi ingredientele uscate, adică făina (300 g, restul de făină îl folosim doar dacă cere aluatul), zahărul, praful de copt, zahărul vanilat și un praf de sare. Peste acestea adăugăm ingredientele lichide: ouă, iaurt (este bine să folosiți un iaurt gras sau smântână), ulei. Amestecăm energic toate ingredientele și, la final, aromatizăm aluatul cu coajă de lămâie. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar pe deasupra așezăm vișinele, curățate în prealabil de sâmburi și tăvălite prin puțină făină (astfel nu se vor scufunda pe fundul tăvii ci vor pătrunde ușor în aluatul pufos). Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la foc mic spre mediu. După ce scoatem tava din cuptor lăsăm prăjitura să se răcorească un pic, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr. O prăjitură de sezon, pufoasă, cu un gust bogat, dulce acrișor și foarte ușor de făcut.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu