4 cartofi medii
150 g cașcaval ras
100 g brânză tare dată pe răzătoare sau parmezan
3 gălbenușuri
3 albușuri
100 ml lapte călduț
50 g unt topit
2-3 fire de ceapă verde
pătrunjel verde tocat
unt și pesmet pentru tapetat formele
sare, piper, chilli
Mod de preparare:
Curățăm cartofii de coajă și îi punem la fiert întregi în apă cu un praf de sare. După ce s-au fiert scurgem apa și îi lăsăm un pic să se răcorească apoi îi pasăm. Peste cartofi adăugăm pe rând cașcavalul ras, parmezanul, gălbenușurile, laptele călduț și untul topit, amestecând pentru omogenizare după fiecare ingredient adăugat. Tocăm ceapa și pătrunjelul mărunt și le încorporăm în compoziție. Batem cu ajutorul mixerului cele trei albușuri cu un praf de sare până obținem o spumă tare. Încorporăm și bezeaua în amestec și condimentăm cu sare și piper. Tapetăm formele ceramice cu unt și pesmet și le umplem, apoi râșnim fulgi de chilli pe deasupra. Dăm formele la cuptorul încins pentru 20 de minute la foc mediu spre mare (sufleul se rumenește frumos pe deasupra când este gata). Se servește ca atare sau ca garnitură alături de friptură. Este foarte gustos.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu