35-40 frunze de viță proaspete
1,5 kg carne de porc
1 ceapă
1-2 linguri orez
5-6 linguri bulion
50 ml ulei
2 frunze dafin
sare, piper
smântână sau iaurt grecesc pentru servire
Mod de preparare:
Tocăm carnea de porc (la sărmăluțele în foi de viță aleg întotdeauna o carne de porc fără prea multă grăsime). Peste carne adăugăm: ceapa tocată mărunt, orezul spălat bine, 1 lingură bulion, sare și piper după gust. Amestecăm bine toate ingredientele și dăm vasul la rece. Spălăm frunzele de viță și le opărim în apă cu sare. Le scoatem și le lăsăm să se scurgă. După ce frunzele sunt gata începem și rulăm sărmăluțele. La final le așezăm într-un vas uns cu ulei în care am așezat pe fund câteva frunze de viță. Diluăm 4-5 linguri bulion într-o cană cu apă, adăugăm și uleiul și turnăm compoziția peste sărmăluțe. Adăugăm și 2 frunze parfumate de dafin. Punem vasul pe foc și lăsăm sărmăluțele să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 50 de minute. Când frunza de viță se străpunge ușor cu furculița e semn că sărmăluțele sunt gata. Se servesc cu iaurt ori smântână. Delicioase și perfecte pentru sezonul cald deoarece sunt mai ușoare decât surorile în foi de varză.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu