3,5 kg nuci verzi
(după curățare rămân aproximativ 2 kg de nuci)
2 kg zahăr
3 lămâi
1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Curățăm nucile de coajă până la partea albă (folosim mai multe rânduri de mănuși și le schimbăm des deoarece nucile pătează mâinile datorită conținutului mare de iod) și le punem în apă rece. Stoarcem o lămâie și adăugăm zeama în vasul cu nuci și apă. Dăm vasul la frigider până a doua zi (schimbăm apa de două ori în acest timp). A doua zi scurgem apa în care au stat nucile la rece. Punem un vas cu 1 l apă pe foc împreună cu zahărul și batonul de vanilie despicat. Când începe să clocotească adăugăm nucile și zeama de la două lămâi. Lăsăm pe foc mediu preț de 1.30 - 2 h și dulceața este gata. Turnăm dulceața în borcane pe care le sigilăm și le ținem la loc călduț cu capacele în jos.
Delicioasă!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu