250 g unt 82% grăsime
2 ouă
200 g zahăr pudră
2 lingurițe miere
600 g făină
4 linguri cacao
1 lămâie (suc)
1 linguriță praf de copt
esență de vanilie
Mod de preparare:
Mixăm untul moale (la temperatura camerei) împreună cu zahărul pudră până devine cremos. Adăugăm pe rând ouăle, zeama de lămâie, mierea, esența de vanilie și mixăm în continuare. Cernem făina împreună cu praful de copt și frământăm aluatul bine (până nu se mai lipește de mâini). Împărțim aluatul în două, jumătate dăm deoparte, iar cealaltă jumătate o vom amesteca cu cacao astfel: 1/3 cu 1 linguriță de cacao, restul cu praful de cacao rămas. Obținem astfel două culori (una deschisă și una mai închisă). Din aluatul alb întindem o foaie pe blatul de lucru. Rulăm aluatul mai deschis la culoare în aluatul cu adaos mai mare de cacao, apoi tăiem felii subțirele pe care le așezăm pe foaia de aluat alb
(ca în imaginea de mai sus). Acoperim cu folie alimentară și întindem ușor cu sucitorul. Decupăm cu o formă rotundă fursecurile pe care le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm fursecurile la cuptorul preîncins pentru 15 minute la foc mediu. Le lăsăm să se odihnească un pic, apoi le depozităm în cutii metalice închise ermetic. Servim dimineața, alături de o cană de lapte cald sau de o ceașcă aromată de cafea.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu