1 kg știucă proaspătă
1 morcov
4 cepe mari
1 ardei capia
3 căței de usturoi
2 linguri pastă de tomate
2 lămâi
1 ceașcă de ulei și 1 pahar de vin alb
sare, piper, boia, frunze de dafin
Mod de preparare:
Peștele se curăță, se spală foarte bine și se porționează. Se așează bucățile de pește într-o tavă dreptunghiulară, adăugând sare, piper și ulei. Tava o dăm la cuptor pentru 15-20 de minute. Între timp călim în puțin ulei legumele pe foc: ceapa, morcovul, ardeiul și usturoiul. Adăugăm și pasta de tomate, condimentăm după gust, stingem cu apă și luăm tigaia de pe foc. Scoatem tava cu pește din cuptor, adăugăm legumele călite, paharul de vin alb și zeama de la 1 lămâie. Cealaltă lămâie se taie rondele și se așează printre bucățile de pește. Adăugăm și două frunze de dafin. Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute până când sosul capătă consistența potrivită. Plachia se servește caldă sau rece după gust.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu